+31 (0)6 535 824 50 h.schutz1@gmail.com

Omgeving

Omgeving

 

In Vercorin zelf kunt U skilessen boeken, ski’s en benodigdheden huren, parapente lessen of vluchten boeken . Er is een supermarkt met alles wat maar nodig kan zijn. Twee echte bakkertjes die om 04.00u de croissants en stokbroden beginnen te bakken. 2 Banken, postkantoor, 11 restaurants . Buiten het skiseizoen kunt U paardrijden, tenissen, klimmen en veel wandelen en golfen. 10m boven het chalet loopt de Tour du Mont een heerlijk wandeling die U voert naar de prachtigste vergezichten in en over het Val d’Anniviers en de Vallée du Rhône.

Grimentz, Zinal, St. Luc, Chandolin, eveneens heerlijke ski- , wandel en klimdorpen liggen binnen 10-30 min. rijden.
In Sierre bent U in 15 min. met de auto en vandaar kunt U de kabel omhoog nemen naar het mooie, luxe en dure Crans Montana
Zomers met de kinderen niet alleen klimmen, maar ook heerlijke zwemmmen bij de gratis
stranden en meren in Les Iles bij Sion ( 15km ) en het Lac de Gironde ( 10km bij Sierre).
Het Parc d’Aventures een paar honderd meter boven Vercorin is in lente zomer en herfst een gigantische belevenis voor jong en oud.
Tja en dan de uitdaging van de Bisse des Sarrasins, gegarandeerde emoties bij deze klautertocht 300m van Uw chalet/appartement. (vanaf 8 jaar).

En…Zwitserland duur ? Niet de huur van Uw chalet (benedenverdieping). Goedkoper dan een “glamping”. De prijs van liften en skipassen is gelijk aan die in Frankrijk en Oostenrijk. In Sierre treft U een grote…..Lidl aan.

Een skipas in Vercorin is geldig voor het gehele Val d’Anniviers.(Dus alle dorpen). 230 km pistes

In het chalet hangen vele kaarten voor wandelingen over de meest prachtige bisses (oude waterlopen)

In Vercorin zijn vele goede restaurants, bij La Brentaz dineert U met een zeer goede keuken en heel billijke prijs/kwaliteit verhouding en U loopt in 5 min. weer naar Uw chalet.. De eigenaresse spreekt vloeiend Nederlands.

Vanuit Uw chalet loopt U ook naar het ontroerende Vallon de Réchy dat sinds mensenheugenis nooit is gecultiveerd en waar U
schitterende tochten kunt maken, van licht tot zwaar.

Neemt U in Vercorin de telecabine naar de Crêt du Midi (2500 m) , dan maakt U een stilmakende wandeling tussen kilometers
bloeiende azalea’s, enz) naar Grimentz.. De echte klimmers gaan dan door naar Zinal en de berghutten op de gletsers
aan het begin van het Val d’Anniviers vanwaar U ook zicht heeft op de Matterhorn.

Vercorin heeft een eigen zeer goed gedocumenteerd VVV kantoor (Bureau du Tourisme). Werkelijk alles wat er aan activiteiten
bezienswaardigheden, wandel- en klimtochten, gidsen, musea enz in Vercorin en omgeving voorhanden is, heeft men in brochures in vele talen gratis beschikbaar. (Vele liggen ook in Uw chalet.).

Plattegrond:

plattegrond vercorin chalet/app bij blauwe pijl

Ligging van vakantiehuis / chalet 

uitzicht vanuit lounge